ngehngeh..Pose taun ni cam best cket sbb da berumahtangga kan. Daulu2 tak kesah pon tak bgn sahur.Tapi la ni, kene la bgn kan. Ptg tu aku tlg mummy buat karipap. Uli sendiri okeh??ngehngeh~~ tapi aroung kul 3, dear msg plak. Ckp mak ajak p buke umah die. Aiyok. Aku dlm dilema. Dilema yang dialami adelah disbbkan between umah mummy ngan umah mak (MIL) hanyalah around 10minutes drive. hakhak. Yang bestnye umah dekat neh, takyah ler nak gado2 nak balek kg kan. So takpelah. Aku ngalah. Buke jela umah MIL. Gpon ari bekerja harus la aku buke rumah mummy.
Gebu giler karipap tuh
Ni petang mase aku duk uli karipap before received text from dear
Pastu around 6 aku pon pegi la umah MIL. Singgah beli air soya. Ade family kak yie, adq syu, mak ngan bapak. Macam2 laok. Ade laok ayam kampung tapi different types of masakan. Ade mehun la ape la. Pastu bley plak dear ni pegi menumbuk sambal belacan. Die ni makan tak cerewet mane. Ikan goreng semate pon die leh mkn. Ngan syarat, kene ade pembukak selera la. belacan ke, budu ke, cili api gtu jek pon boleh. Haha..naseb ko lah. Nak mkn, pegi tumbuk sendiri. muahaha...
Pulun numbuk sambal belacan
Nota kaki : Raye tak taw nak raye belah mane dulu. Pening nak wat keputusan. :p
bukan tepung tu yg gebu arrr.. tangan ko yg gebus hahahaha
ReplyDeleteyezza..of course la kak. tgk org ler.hukhuk..berkat kegebuan tanganku, maka berhasillah karipap yang gebu
ReplyDelete